PODNE LAMPE

Većina vlasnika domova kao i dizajnera znaju da osvetljenje može drastično da promeni izgled određenog prostora. Dobre podne lampe su odličan način da pomešate više različitih stilova osvetljenja u svom domu. Pomoću njih možete da dodate topliju, izolovaniju i intenzivniju svetlost. Ovo može biti posebno značajno ukoliko svetlo na plafonu nije dovoljno jako.

Gde i kada se koristi podna lampa?

Dakle, kao što smo već spomenuli, podne lampe su kako dekorativne tako i korisne. Bilo da se radi o dnevnoj ili spavaćoj sobi, za osobe koje vole da čitaju knjige ili pelistavaju omiljeni časopis u slobodno vreme, podne lampe su nezamenljiv deo nameštaja. Ako ste pak ljubitelj gledanja filmova ili surfovanja internetom, postavljanjem jedne ili dve podne lampe u ćoškove sobe dobićete prijatnu i podjednako rasprostranjenu svetlost u celoj prostoriji, koja će vam omogućiti potpuni užitak u omiljenim aktivnostima.

Kakvu podnu lampu izabrati?

Koje će visine biti podna lampa, to isključivo zavisi od njene svrhe. Ukoliko se lampa koristi za čitanje, ne bi je trebalo mnogo podizati na gore, jer u tom slučaju lampa neće moći dovoljno da obasja potrebno mesto. Totalno suprotna situacija je ako podne lampe koristite kako biste pojačali trenutno osvetljenje u prostoriji. U ovom sličaju lampa bi trebala da bude podignuta što više na gore kako bi mogla da raširi svoju svetlost.

S obzirom da sve podne lampe ne sijaju na isti način, trebalo bi dobro obratiti pažnju na ovaj detalj. Neke emituju više svetlosti, a neke manje. Takođe, neke lampe su podesive, što omogućava usmeravanje svetlosti u različite pravce. Ono što se svakako savetuje jeste da se lampa testira pre kupovine.

Cormel d.o.o. može da Vam ponudi odličan izbor lampi svih vrsta, od tradicionalnih modela sa standardnim sijalicama do modela modernog dizajna sa LED i halogenim sijalicama. Pogledajte našu kompletnu ponudu podnih lampi i posetite nas još danas. Mi smo tu za vas od 8:30 do 16:30h, svim danima sem nedelje.