LED rasveta

LED rasveta u ponudi preduzeća Cormel d.o.o. odlikuje izuzetan kvalitet. Posetite nas još danas i izaberite kvalitetnu rasveu za Vaš dom ili poslovni prostor.

LED je skraćenica od engleskog izraza Light-emitting diode, što bi na našem jeziku značilo svetleća dioda. Dakle, reč je o posebnoj vrsti poluprovodničke diode koja emituje svetlost onog momenta kada kroz nju krene da teče struja.

Interesantan istorijski podatak jeste da je prva svetleća dioda otkrivena još davne 1962. godine. Pronašao ju je Nik Holonjak koji se inače smatra “ocem svetleće diode”.

Led rasveta je naša sadašnjost i budućnost. Visoka energetska efikasnost i duži vek trajanja čine led rasvetu daleko isplatljivijom od rasvete koju čine standardne sijalice. Zahvaljujući ovom faktoru, računi za struju mogu da budu i do 90% manji. Cormel vam nudi veliki izbor led rasvete, bilo da vam treba toplo bela, hladno bela ili dnevna svetlost. Kod nas ćete uvek moći da pronađete sve što želite.

LED rasveta je primenljiva bilo da se radi o funkcionalnoj ili dekorativnoj rasveti. Zahvaljujući svom savremenom dizajnu, kao i tehnologiji koja garantuje visok kvalitet svetlosti uz nisku, ekološki orijentisanu potrošnju energije, ovaj tip rasvete predstavlja najzahvalnije i najefikasnije rešenje za svaki prostor.

Ono što posebno moramo da istaknemo je visoka otpornost i sigurnost led rasvete. LED rasveta je dosta otpornija na hladnoću, toplotu i vibracije od drugih vrsta rasvete. Takođe treba napomenuti da ne sadrži štetne elemente poput žive što je čini prihvatljivijom za upotrebu u domovima i jednostavnijom za odlaganje. LED rasveta, kao i svaki drugi tip rasvete, ima svoj rok trajanja. Naime, za LED rasvetu se smatra da joj je prošao rok trajanje onda kada jačina svetlosti koju ona emituje opadne na 70 % jačine svetlosti nove LED rasvete.

Rasveta ove vrste ima životni vek od oko 10 godina.

Ukoliko se do sada još niste odlučili za LED rasvetu, ovo je pravi trenutak da to uradite. Ako želite da saznate više informacija o LED rasveti, to možete da učinite tako što ćete da pregledate sledeće stranice: LED sijalice, LED trake