Kada su se LED Trake pojavile na tržištu, ljudi su ih generalno sporo prihvatali za upotrebu u svojim domovima. Razlog je bio hladna boja svetla koju je led traka emitovala. Međutim, danas se to sve promenilo. Zahvaljujući napretku u tehnologiji, današnje LED diode mogu da proizvedu toplu, žutu nijansu svetlosti, koju mnogi vlasnici domova preferiraju da imaju u svom životnom prostoru.

Struktura

LED traka je fleksibilna površina na kojoj se nalaze pripojeni LED čipovi, a napravljena je tako da se može iseći u željenoj veličini. Čipovi su svetlosne tačkice koje su raspoređene duž trake, u proseku, na svakih 1,5 cm. Dolaze sa različitim nivoima osvetljenja. Važno je napomenuti da su LED trake samolepljive, što ih čini lakim za postavljanje u skoro svim prostorima.

LED Dekorativna rasveta

LED trake su idealno rešenje za dekorativnu rasvetu. Praktičnost postavljanja, ekološka prihvatljivost i energetska efikasnost su najveće prednosti ovog rešenja, koje ima višestruku primenu u unutrašnjoj i spoljnoj rasveti. Takođe, potrebno je naglasiti da je najbolji deo priče zapravo njihova svestranost. LED trake mogu da pokriju različite raspone svetlosti, od mekih i toplih nijansi do hladnih i oštrih. Što se dizajna tiče, korišnjem LED traka uvek možete da organizujete onu svetlosnu šemu koja vama i vašim potrebama najviše odgovara.

Kako tehnoloija izrade poluprovodnka napreduje, tako se sve karakteristike LED traka poboljšavaju. Zato ne treba da čudi što LED trake polaku istiskuju iz upotrebe svetleća creva i dekorativnu rasvetu sa užarenim nitima, poput halogenih sijalica.

Karakteristike LED Traka

Lepljiva LED traka na poleđini čini postavljanje brzim i jednostavnim. Postoje i vodootporne LED trake koje su pogodne za spoljmu upotrebu, ali i kod njih princip postavljanja je isti. Pored jednobojnih u ponudi se nalaze RGB (Crvena-Zelena-Plava) trake i kontroleri za promenu boja, osvetljenosti i brzine promene.

Kontaktirajte nas

Ako vam trebaju LED trake na pravom ste mestu. Pogledajte našu ponudu i posetite nas još danas. Mi smo tu za vas od 8:30 do 16:30h, svim danima sem nedelje.