LED Reflektori u ponudi preduzeća Cormel d.o.o su izuzetnog kvaliteta i postojanosti. Osvetlite okruženje oko Vašeg doma ili poslovnog prostora na pravi način.

Upotreba LED Reflektora

Za razliku od klasičnih sijalica koje imaju svrhu da proizvedenu svetlost rašire u svim pravcima, lampe reflektora su valjkastog oblika i imaju za cilj stvaranje usmerenog snopa svetlosti. Prvenstveno su namenjeni za upotrebu u prostorima u kojima bi svetlo trebalo da sija u jednom pravcu. Kada izvor svetlosti mora da bude lociran na nekoj određenoj daljini, kako bi osvetlio površinu poput zida, visokog plafona ili pak za spoljnu upotrebu iz bilo kog razloga, LED reflektori su često najbolji izbor.

Istorija i karakteristike reflektora

Reflektori su u prošlosti koristili sijalice sa užarenim vlaknima. Zahvaljujući napretku u tehnologiji, prešlo se na halogena punjenja u cilju smanjenja potrošnje energije kao i produženja radnog veka sijalica. Daljim istraživanjima i razvojem, halogena punjenja smenjena su od strane reflektora sa KFS lampama. KFS lampe, poznate pod imenom štedne sijalice, su takođe deo istorije, jer na njihovo mesto su stigli LED reflektori.

LED reflektori su svojom pojavom iskoristili sve prednosti halogenih lampi, kako estetske, tako i prednosti performansi. Na taj način pružaju još veću energetsku efikasnost i duži životni vek u odnosu na KFS lampe. Takođe, treba napomenti da LED reflektori proizvode veoma malo toplete što ih čini poprilično izdržljivim.

Dugoročna ušteda

Posmatrajući cene, LED reflektori mogu da budu skuplji za kupovinu u odnosu na neke druge opcije. Međutim, gledano na duže staze, oni su mnogo isplatljivi uzimajući u obzir njihov vek trajanja koji se meri u desetinama godina, kao i ogromne uštete energije koje prave.

Kontaktirajte nas

Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu LED reflektora, Cormel će vam rado izaći u susret. Posetite nas za sve dodatne informacije, mi smo tu za Vas od 8:30 do 16:30h, svim danima sem nedelje, a možete i da nas kontaktirate putem telefona na: 011/20 54 154.

Ako vas je zainteresovalo LED osvetljenje i želite da saznate još više detalja o istom, posetite sledeće linkove: LED rasveta, LED sijalice.