LED sijalice predstavlju veštački izvor svetlosti, a sijalica je sačinjena od više LED dioda koje su upakovane u jednu svetiljku.

Prednosti i karakteristike LED sijalica

Jedna od glavnih prednosti u odnosu na standardne sijalice, jeste ta što LED svetiljke za istu snagu daju mnogo više svetlosti. Takođe, jačina svetlosti koju ispušta ova sijalica uvek ima konstantnu vrednost, što nije slučaj kod standardne sijalice. Opadanje svetlosti tek kreće da se javlja pred kraj životnog veka same sijalice. Prosečni vek LED sijalice je dosta duži nego vek standardne sijalice. Mogu da traju i do 50.000 sati, što je oko 10 godina.

Glavne odlike su im niska potrošnja struje i vrlo malo generisanje toplote. To smanjuje rizik od požara i čini ih pogodnim čak i za instalaciju na mesta gde je teška zamena.

LED sijalice imaju odličan kvalitet boje! Nijansa bele boje koju ispuštaju je jasna i konzistentna, a važno je napomenuti da prilikom prigušenja energije kod njih ne dolazi do treperenja. To nije slučaj i sa standardnim sijalicama.

Ušteda!

LED sijalice su izuzetno otporne na vibracije, zato što ne sadrže krhke unutrašnje delove poput niti ili cevi, a odlikuje ih i visoka optornost na oscilacije napona. Iako koštaju više od standardnih sijalica, LED sijalice i uopšte LED rasveta pravi veliku uštede novca. U proseku se jedna LED sijalica samo kroz uštedu energije isplati za oko godinu.

To što ne sadrže štetne elemente poput žive im daje prednost u odnosu na štedljive sijalice, koje mogu biti štetne po zdravlje u slučaju havarije i čiji se delovi sa posebnom pažnjom moraju uklanjati. Neki veruju da je baš ovo razlog zbog kojeg će LED sijalice odneti pobedu u odnosu na štedljive sijalice, u novom dobu tokom kojeg ćemo morati da se potpuno oprostimo od standardnih sijalica.

Kontaktirajte nas

Ukoliko vam sve ovo zvuči interesantno, pogledajte ponudu naših LED sijalica. Posetite nas još danas ili nas pozovite na +381 (11) 2054154 za više informacija.