Želite veću produktivnost, a manje troškove? Onda je pravo rešenje za Vašu kompaniju LED rasveta u radnom prostoru.

Da li ste znali da prosečno 30% komunalnih troškova svake firme čini račun za osvetljenje? Sa druge strane poslednjih godina tržište osvaja LED rasveta koja doprinosi da se ti troškovi znatno smanje. Brojne prednosti koje ima u odnosu na klasičan način osvetljavanja učinile su LED rasvetu rasvetom budućnosti i u poslovnom svetu.
LED rasveta u radnom prostoru je isplativa, energetski efikasna (kao što je pvc stolarija energetski efikasna), bezbedna, funkcionalna i uz to veoma dekorativna. Zbog toga sve više studija ukazuje da će uskoro potisnuti iz upotrebe tradicionalne vrste svetiljki kako u stambenim, tako i u radnim okruženjima.

LED rasveta u radnom prostoru je odlično rešenje za sve vrste kancelarija, prodajnih objekata, skladišta, gradilišta pa i čitavih sportskih terena. Postoji niz konkretnih i dokazanih prednosti zbog kojih sve više kompanija uvodi ovaj vid osvetljenja u svoje prostorije.

LED rasveta podstiče produktivnost zaposlenih

Jedan od osnovnih postulata svakog poslovanja jeste maksimalna ekonomičnost, dakle, što manje troškova i što više prihoda. LED rasveta u potpunosti doprinosi očuvanju budžeta preduzeća.

Evo na koje sve načine:

  •  LED svetiljke mogu da emituju čisto belu svetlost, najsličniju dnevnoj koja podstiče budnost, radne performanse i produktivnost. To je naročito važno kod zaposlenih koji rade 3. smenu.
  •  Istraživanja pokazuju da u kompanijama koje imaju LED rasvetu zaposleni za 40% manje izostaju sa posla. LED sijalice popravljaju raspoloženje i čitavo psihofizičko stanje jer smanjuju umor i anksioznost.
  •  LED rasveta ima daleko duži vek trajanja od klasične rasvete, u proseku oko 50.000 sati. Kada u svoj radni prostor postavite LED sijalicu mirni ste narednih 10 godina.
  •  Ova vrsta svetiljki sama sebe otplati nakon godinu dana kroz manji račun za električnu energiju. LED rasveta spada u energetski najefikasniju jer nema početnog zagrevanja, na koji kod obične rasvete odlazi najviše energije. 95% energije LED dioda pretvara u svetlost, a samo 5% odlazi na toplotu.
  •  Idealno je rešenje za sve biznise koji se okreću „zelenom“ poslovanju, jer su potpuno neškodljive, bez toksičnih materija, poput žive u štedljivim sijalicama i 100% razgradive.
  •  LED svetiljke za istu snagu pružaju mnogo više svetlosti koja je konstantne vrednosti, za razliku od klasičnog osvetljenja.
  •  LED rasveta je izuzetno otporna na spoljašnje uticaje što je čini idealnom za specifična radna okruženja i rad na otvorenom prostoru. LED sijalice su izdržljive na temperaturne razlike, kišu i sneg, na vibracije i udarce.
  •  Na tržištu postoji ogroman izbor LED svetiljki, reflektora, lampi pa ćete lako pronaći odgovarajuće osvetljenje kako za potrebe kancelarija, tako i za svaki drugi radni prostor.

Ukoliko imate prodajni objekat, onda će vam od izuzetne koristi biti podatak da LED rasveta u radnom prostoru podstiče produktivnost osoblja, pojačava želju posetilaca za kupovinom i povećava prodaju za čak 38%.

Sve ovo su veoma ubedljivi razlozi da odmah svoju postojeću rasvetu zamenite LED rasvetom. Sve velike kompanije su to već odavno učinile. Ukoliko imate dilemu kako da sve prednosti LED svetiljki najefikasnije iskoristite u svom poslovnom prostoru, potražite savet i procenu kod iskusnih proizvođača i distributera rasvete.