Sigurno ste čuli i pročitali mnogo puta zašto je bolje izabrati LED rasvetu u odnosu na klasičnu, kao i o mnogobrojnim prednostima i koristima LED rasvete. Kad uporedite LED rasvetu sa ostalim “štedljivim” vrstama rasvete koje su dostupne na današnjem tržištu, videćete da je LED rasveta daleko ispred svih kad je reč o ušteti energije. Verujemo da postoji mnoštvo razloga zbog kojih je bolje da se pređe na LED rasvetu, pa hajde u nastavku da vidimo neke od tih prednosti:

  1. Energetska efikasnost. Za LED rasvetu se smatra da je izvanredan štediša električne energije. Za razliku od klasičnih sijalice, kod LED sijalica se 80% električne energije pretvara u svetlost, dok se samo 20% gubi i pretvara u neke druge oblike energije, kao što je toplota. Poređenja radi, kod klasične sijalice se samo 20% elektične energije pretvara u svetlost dok se ostalih 80% gubi.
  2. Dugovečnost. Dug vek trajanja LED sijalica ističe se kao prednost broj jedan u odnosu na ostale vrste rasvete. Led sijalice i diode mogu da rade i preko 100.000 sati, što bi drugim rečima značilo da im je dužina radnog veka 11 godina neprekidnog rada. Ako biste ostavili LED sijalicu da radi 8 sati dnevno svaki dan, trebalo bi oko 20 godina da prodje da biste morali da je zamentine novom sijalicom.
  3. Ekološke su. LED rasveta u sebi ne sadrži toksične hemikalije. Većina standardnih sijalica u sebi sadrži mnoštvo šetetnih materijala, kao što je živa, koje mogu biti opasne po životnu sredinu. Takođe LED rasvetu je moguće reciklirati, što će pomoći da se smanji emisija ugljen-dioksida.
  4. Ne emituju UV zrake. LED sijalice proizvode vrlo malo infracrvene svetlosti i gotovo nimalo UV zraka. Zbog gorepomenutih karakteristika, LED rasvetu smatraju vrlo pogodnom za robu i materijale koji su osetljivi na toplotu, kao i za osvetljenje UV osetljivih materijala koji se uglavnom nalaze u muzejima, galerijama, arheološkim nalazištima, itd.
  5. Fleksibilnost u dizajnu. LED rasveta moze da se kombinuje u bilo kom obliku. Dobro dizajniranu LED rasvetu možete koristiti kako biste postigli fantastične svetlosne efekte, ne samo za oči, već i za celokupno raspoloženje.
  6. Mogućnost rada u izuzetno niskim ili ekstremno visokim temperaturama. LED rasveta je idealna za rad u prostorima gde vlada kako niska, tako i visoka temperatura.

Da li je ovih šest najbitnijih prednosti uspelo da vas ubedi? S obzirom da LED rasveta ima mnogo više prednosti od gorepomenutih, potrudite se da, ukoliko već niste, što pre pređete na LED i na taj način sačuvate kako planetu tako i vaš novac! Za više informacija ne ustručavajte se da nas kontaktirate putem sledećeg telefona +381 (11) 2054154.