Jedan od najbitnijih uslova da vaš dom ili poslovni prostor bude zdrav i prijatan za život i rad je dobro postavljeno i kvalitetno osvetljenje. Često čak i male promene u osvetljenju mogu napraviti veliku razliku. To je i najbitnije – poboljšati kvalitet života, dok loše osvetljenje može izazivati glavobolje i frustracije.

Kako odabrati dobro osvetljenje?

Iako biranje uređaja za osvetljenje može da izgleda kao lak zadatak, današnja ponuda i izbor pretvaraju ovu, nekada laku odluku u prilično komplikovanu. Ako tražite nešto za svoju kuhinju, morate da odlučite da li će to biti visilica ili luster? Plafonjera ili zidna lampa? Plafonska lampa ili ugradno svetlo? Bez obzira koliko to sve izgledalo kao obična rutina, biranje pravog osvetljenja je veoma bitno. Neki uređaji svetlosno pokrivaju veoma male površine i više se koriste u dekorativne svrhe. Opet, postoje i oni koji bacaju svetlo s jednog kraja prostorije na drugi. Odabir pogrešnog uređaja može dovesti do loše osvetljenosti prostorije. Sa druge strane preterano osvetljene prostorije izgledaju  “isprano”. Zbog svega gore navedenog, budite sigurni da ste dobro razmotrili šta želite kao i šta Vam određeni uređaj nudi.

Odabir osvetljenja po nameni

Osnovno pravilo prilikom postavljanja osvetljenja je da uvek imate na umu čemu određena prostorija suži. U kupatilu će vam uvek trebati snažno svetlo radi održavanja higijene i šminkanja, Da biste izbegli senke korisno je imati dva ili više izvora svetla. Dnevna soba treba da ima više izvora svetlosti, zato što Vam treba ugodno i opuštajuće osvetljenje posle dugog i napornog dana. Ono opet nije dobro za čitanje i u tom slučaju biće Vam potrebna lampa koja će i takve trenutke učiniti ugodnim.

Pretraživanjem interneta ćete sa vrlo malo napora pronaći mnogo korisnih i maštovitih saveta o načinu na koji možete postaviti osvetljenje u vašem domu, poslovnom prostoru ili dvorištu. Najbitnije je da dobro planirate i birate kvalitetno osvetljenje.

Pogledajte našu ponudu

Ceo naš asortiman možete pogledati klikom na link “Proizvodi” u glavnoj navigaciji. Preporučujemo  Vam da obavezno pogledate i sve proizvode našeg brenda Forma. Za sva pitanja koja imate pozovite nas na broj 011/20 54 175 ili nam pošaljite email na info@rasveta.net