Unutrašnje osvetljenje od vašeg doma vrlo lako može da stvori mirno i udobno mesto ili s druge strane i zaista dramatično mesto, a to sve zavisi od raznoraznih svetlostih efekata. Samim tim postavljanje osvetljena u vašem prostoru predstavlja vrlo specifičan zadatak koji zahteva planiranje u zavisnosti od same namene.

U nastavku prilažemo neke od ideja zahvaljujući kojima ćete moći maksimalno da naglasite i iskoristite svoje unutrašnje osvetljenje:

  • Uvek je bolje da za unutrašnje osvetljenje neke prostorije odaberete plafonjere koje imaju više sijaličnih grla neko one koje imaju samo jedno.
  • Preporučujemo korišćenje bočnog / pomoćnog osvetljenja kako biste istakli svoje omiljene fotografije ili ogledala.
  • Ukoliko imate izvučene gipsane bordure po plafonima, najbolje bi bilo da iznad njih stavite neki tip unutrašnjeg osvetljenja, kao što su na primer LED trake.
  • Unutrašnje osvetljenje je uvek zanimljivije ukoliko postoji više različitih slojeva svetla u jednoj istoj prostoriji, te vas savetujemo da kombinujete, na primer, stone lampe i lustere. Ovo nije korisno samo zbog dekoracije, nego na ovaj način imate osvetljenje koje ispunjava vaše različite potrebe.
  • Za kraj, uvek vodite računa da ste na pravi način isplanirali svoje unutrašnje osvetljenje kako biste izbegli preosvetljenost.

Takođe kad govorimo o unutrašnjem osvetljenju nekog prostora, nikako ne bismo smeli da zaboravimo na osvetljenje koje ima specifične namene. To je osvetljenje koje vam je potrebno dok radite neku specifičnu vrstu posla, bilo da je reč o čitanju, kuvanju ili radu za računarom. Ovo svetlo uvek mora da bude usmereno na oblast u kojoj se radi! Ono što je vrlo bitno kod ove vrste osvetljenja jeste da sijalica mora da ima minimalnu jačinu od 60 vati, a poželjno je da bude i jača, jer to mesto treba da bude svetlije od svih ostalih u prostoriji.

Ako se još niste odlučili koju vrstu unutrašnjeg osvetljenja želite, posetite našu radnju svim radnim danima sem nedelja, od 8:30 do 16:30h, a mi ćemo se potruditi da vam pružimo prave odgovore.