Tokom opremanja ili renoviranje doma, rasveta u stanu bi trebala da bude jedna od najbitnijih stavki, ako ne i ključna stavka, koja zbog svoje specifičnosti zahteva planiranje do najsitnijih detalja. Nažalost, većina ljudi uopšte ni ne razmišlja o rasveti kad počne sa radovima u svom stanu. Oni uglavnom provode svoje vreme tako što ga usmeravaju na palete boja i časopise, ali zapravo je dobro organizovana i uređena rasveta u stanu ono što predstavlja jedan prostor u punom sjaju. Dobro osvetljenje ima tu mogućnost da vaš stan predstavi kao prostran, čist i gostoljubiv prostor.

Prirodna svetlost, rasveta u stanu i boje su međusobno povezane! Kad krenete da razmišljate o uređenju svog stana, ove tri stvari su one o kojima treba dobro da razmislite i da ih izkoordinirate pre nego što započnete samo renoviranje.

Dobra rasveta u stanu je vrlo važna za stvaranje pravog ambijenta, upravo onakvog kakvog ste želeli. Zahvaljujući adekvatnom osvetljenju, atmosferu u sobi možete promeniti od mirne i romantične do skroz žive i energične. To ćete sve postići samo ako je rasveta u stanu osmišljena na pravi način. Možete i da koristite pomoćne stvari kao što su ogledala koja će poslužiti za odbijanje svetlosti i dobijanje zanimljivih svetlosnih efekata. Ili pak kristale ili dijamante i druge reflektivne površine koje će dodati notu prazničnog sjaja u vašem domu.

Ako je soba velika i ima visoke plafone, a Vi želite da ceo taj prostor izgleda prijatno, savetujemo Vam da koristite nekoliko vrsta malih lampi kako bi se stvorila “niska” svetlost. Uvek unapred razmišljajte o rasporedu rasvete u vašem stanu, jer taj način možete da stvorite neobične šare na svojim zidovima i plafonu.

Rasveta u stanu je jako važna ako želite da naglasite neke određene delove u vašim prostorijama kao što je na primer kamin ili neka zanimljiva ukrasna biljka. Kad je rasveta u stanu uređena baš onako kako to treba da bude, od svake prostorije, vrlo lako, može da se stvori udoban, miran ili pak vrlo energičan prostor.

Cormel može da vam ponudi veliki izbor rasvete za vaš stan. Pogledajte kompletnu ponudu naših artikala i posetite nas još danas. Mi smo tu za vas od 8:30 do 16:30h, svim danima sem nedelje.