Radne stone lampe imaju veoma veliku rasprostranjenost kada je opremanje enterijera u pitanju. Nekada su one bile samo funkcionalne, a danas imaju i jednu drugu ulogu, onu estetsku. Radne stone lampe danas se proizvode u nebrojano mnogo oblika, boja i modela. Takođe, ove lampe mogu se naći u varijanti sa običnim tipom grla, ali i u varijanti sa integrisanim LED osvetljenjem.

Upotreba radne stone lampe

Upotrebe ovog tipa lampi mogu biti različite. Ono što je uvek isto jeste da se radne lampe koriste isključivo kao dodatno, tačnije pomoćno osvetljenje.

Najčešće su se radne stone lampe koristile za opremanje dečijih soba i radnih stolova i to u svrhu dodatnog osvetljenja prilikom učenja i obavljanja domaćih zadataka. Iz tog razloga, masovno su počele da se proizvode radne lampe prilagođene deci različitih uzrasta, šarenolike i u raznim oblicima.

Radne stone lampe                                                                    Radne stone lampe

Takođe, ovakav tip lampi koristi se i za opremanje radnog prostora i kancelarijskih stolova, takođe u svrhu dodatnog osvetljenja.

Radne stone lampeRadne stone lampeRadne stone lampe

Veliki je broj modela radnih lampi sa običnim tipom grla. Postoje i obični, klasični modeli, takođe u velikom izboru boja.

Radne stone lampeRadne stone lampe

Radne stone lampe proizvode se i u varijanti sa štipaljkom.

Radna stona lampaRadne stone lampeRadne stone lampe

S obzirom na to da se danas proizvodi veliki broj stonih lampi veoma lepog izgleda, dešava se da ih ljudi koriste prilikom opremanja enterijera isključivo u estetske svrhe, ukoliko žele da upotpune svoj nameštaj.

Svi gorenavedeni primeri odnose se na stone lampe sa običnim tipom grla, ali imamo još jednu vrstu stonih lampi. To su LED stone lampe sa integrisanom svetlošću. Ovaj tip lampe može se proizvoditi u različitim jačinama, ali naravno i oblicima i bojama.

Pre svega, imamo radne stone lampe klasičnog izgleda, sa ili bez štipaljke.

   Radne stone lampeRadne stone lampeRadna stona lampaRadne stone lampe

Osim ovih, tu su i radne stone lampe dosta modernijeg izgleda, čija je funkcija pre svega estetska. Ovakve lampe obično ne daju preterano jaku svetlost.

Radna stona lampaRadne stone lampeRadna stona lampa

Čest je primer, pa čak i u filmovima, da se na radnim stolovima nađe i čuvena stona lampa poznatija pod nazivom bankarka. Ovaj tip lampe stekao je veliku popularnost koja ni danas ne opada. Stona lampa bankarka u najvećem broju slučajeva proizvodi se sa zelenim staklom i daje pomalo prigušeno svetlo, tako da je njena funkcija pre svega estetska. Stona lampa bankarka prostoru daje retro izgled, a najčešće se kupuje prilikom opremanja advokatskih kancelarija. Međutim, sve je češći slučaj da se bankarka koristi i prilikom opremanja životnog prostora.

Stona lampa bankarka                      Stona lampa bankarka

Na našem sajtu možete pronaći veliki izbor radnih stonih lampi, a u našem prodajnom salonu možete i kupiti neke od njih.