LED paneli i njihova primena

LED paneli predstavljaju savršeno rešenje prilikom uređenja gotovo svake prostorije. Kada govorimo o rasprostranjenosti LED panela, oni se najčešće upotrebljavaju prilikom dekorisanja kacelarijskog, ali i drugih vrsta poslovnih prostora. Veoma su čest izbor i prilikom opremanja i dekorisanja butika.

Prednosti i osobine LED panela

Svakodnevno slušamo o LED panelima, ali, da li znamo koje su to prednosti LED panela i šta je to što oni nude u odnosu na standardnu rasvetu?

Počnimo od osnovnih karakteristika, kao što je ušteda električne energije. LED rasveta se generalno i zasniva na ovom principu i na njemu i gradi svoju veliku rasprostranjenost i uspeh. Pored ovoga, LED paneli pružaju odličnu osvetljenost, što je veoma bitno ukoliko domu ili prostoru koji se uređuje manjka dnevne svetlosti.

Ukoliko govorimo o načinu ugradnje, LED paneli mogu se podeliti u dve kategorije – ugradni paneli i nadgradni paneli. 

Ugradni LED panel može se integrisati u zid ili plafon, a najčešća primena ovih LED panela jeste ugradnja u gipsane ploče. Kao najvažniju od karakteristika ugradnih LED panela, svakako možemo istaći to što se oni ugradnjom u plafon savršeno uklapaju u Vaš prostor, ostajući neprimetni i neupadljivi. Na taj način Vaš dom dobija dovoljnu količinu osvetljenja, a da rasveta ostaje u drugom planu, neupadljiva i lako uklopiva uz ostatak enterijera.

Nadgradni LED paneli montiraju se na plafon ili zid po istom postupku kao i klasične plafonjere.

Kada govorimo o LED panelima, oni mogu biti različitih vrsta. Pa tako imamo okrugle i kockaste LED panele. Takođe, pomenuli smo da LED paneli mogu biti ugradni i nadgradni.

LED panel može se razlikovati po:

  • jačini svetla – 3W, 6W, 12W, 15W, 16W, 18W, 24W, 36W, 48W itd.
  • boji rama – beli, crni…
  • a jedna od najvažnijih podela je po boji svetla – LED paneli proizvode se u tri boje svetla – toplo bela boja svetla (3000K), neutralna boja svetla (4000K) i hladno bela boja svetla (6000K).

Celokupan izbor LED panela koji su deo našeg asortimana možete pogledati na ovom linku.