Vintage rasveta iz dana u dan stiče sve veću popularnost u sferi rasvete. Naime, ovakav tip rasvete osnova je uređenja većine barova i restorana, a sve češće se ljudi opredeljuju da njome opreme i svoje domove.

Vintage rasveta nosi sa sobom duh nekih prošlih vremena na jedan potpuno nov i jedinstven način. Vintage rasvetom, zapravo, spaja se staro i novo, prošlost i sadašnjost. Ovakav tip rasvete sve više je zastupljen, a potražnja za njom sve je veća. 

Vintage rasveta se, kao što smo več napomenuli na početku teksta, najčešće koristi kada je opremanje restorana i barova u pitanju, a vrlo često i pivnica i pabova. Vintage rasveta obično je crne boje. Kada govorimo o sijalicama, najčešće su to sijalice sa amber staklima, koje prostoru daju retro izgled. 

Iako sijalice sa abmber staklima ne daju jako osvetljenje, veoma su čest izbor kada je opremanje enterijera u pitanju. Same sijalice sa amber staklima nose sa sobom retro izgled, a u kombinaciji sa vintage rasvetom, taj retro efekat znatno se povećava. 

Vintage rasveta u različitim oblicima

Kada je reč o vintage rasveti, možemo govoriti o različitim kategorijama proizvoda. Najčešće možemo govoriti o vintage visilicama i vintage zidnim lampama. One imaju najširu rasprostranjenost. Vintage visilica proizvodi se u mnogo različitih varijanti i modela, a najčešće se u istoj seriji proizvode i vintage zidne lampe.

 

vintage rasveta                                                          vintage rasveta

Nije redak slučaj da se u istoj seriji proizvede i vintage luster koji može biti sa različitim brojem sijaličnih grla. U našoj ponudi, recimo, imamo luster iz iste serije sa 10, 15 ili 21 sijaličnim grlom. Iz iste serije imamo i vintage zidnu lampu sa dva sijalična grla. 

 

                        vintage rasveta                                      vintage luster

Takođe, u našem asortimanu imamo i vintage plafonske lampe. One se odlično mogu uklopiti uz neke od vintage visilica ili vintage zidnih lampi koje imamo u ponudi. 

                                                                

Za sva pitanja kada je vintage rasveta u pitanju uvek se možete obratiti našim ljubaznim prodavcima koji će nastojati da na svako od njih strpljivo odgovore.