LED osvetljenje postalo je sastavni deo gotovo svakog doma i iz godine u godinu upotreba ovakvog tipa osvetljenja širi se sve više. Kada govorimo o LED osvetljenju, svakako je najvažnije spomenuti LED sijalice i LED panele, kao predstavnike ove vrste osvetljenja. Ovim kategorijama ćemo i posvetiti najviše pažnje u tekstu koji sledi.

LED sijalice kao osnova LED osvetljenja

LED sijalice predstavljaju najprodavaniji artikal kada je u pitanju LED osvetljenje. Njihova široka upotreba u mnogome je dovela do unapređenja celokupnog sistema poznatijeg kao LED osvetljenje, a prednosti koje pružaju LED sijalice su brojne što je dovelo do njihove sve veće rasprostranjenosti među potrošačima električne energije. Naime, ušteda koju LED sijalice donose domaćinstvu, kao i njihova pristupačna cena, učinili su ovu vrstu sijalica najpopularnijom i najprihvatljivijom opcijom kada je opremanje doma u pitanju.

LED sijalice čine osnovu celokupne kategorije LED osvetljenje i mogu se razlikovati po:

  1. Tipu grla sijalice:

 

E14

GU10

 

GX53

Takođe, LED sijalice mogu se razlikovati i po:

2. Boji svetla sijalice:

  • 2700K-3200K – toplo bela boja svetla
  • 4000K – 4500K – neutralna boja svetla
  • 6000K-6500K – hladno bela boja svetla

Celokupan asortiman naših LED sijalica možete pogledati na linku.

LED paneli kao jedan od osnovnih elemenata svakog radnog prostora

LED paneli spadaju u jednu od važnijih kategorija kada je LED osvetljenje u pitanju. Led paneli izuzetno su pristupačni, povoljni i sa dugim rokom trajanja, te iz tog razloga predstavljaju odličan izbor kada je u pitanju LED osvetljenje Vašeg doma ili radnog prostora.

LED paneli našli su se na svetskom tržištu pre više od 10 godina i od tada postaju deo gotovo svake kancelarije ili drugog tipa radnog prostora. Ovakav tip proizvoda, kada je  LED osvetljenje u pitanju, često se može sresti i u bolnicama ili stomatološkim ordinacijama.

LED paneli mogu biti različiih dimenzija, oblika, ali i različite boje svetlosti i jačine. Međutim, osnovna podela LED panela je na ugradne i nadgradne.

LED paneli mogu se na tržištu naći u tri boje svetla:

  • 2700K-3200K – toplo bela boja svetla
  • 4000K – 4500K – neutralna boja svetla
  • 6000K-6500K – hladno bela boja svetla

LED paneli mogu se naći i u različitim oblicima:

  • okrugli LED paneli
  •  LED paneli kvadratnog oblika

Celokupan asortiman naših LED panela možete pogledati na linku. 

Koje kategorije proizvoda još spadaju LED osvetljenje?

 

Kada govorimo o LED osvetljenju ne možemo, a da se ne dotaknemo i ostalih proizvoda koji spadaju u ovu kategoriju.

Recimo, LED reflektori imaju široku namenu i jedan su od traženijih proizvoda na tržištu kada je u pitanju ovakav tip osvetljenja. LED reflektori mogu biti različite boje, jačine, ali i različite boje svetla, a najčešće se koriste za spoljašnju upotrebu, s obzirom na to da imaju visok stepen IP zaštite.

LED trake takođe su jedan od zastupljenijih proizvoda na tržištu kada je u pitanju osvetljenje, a koriste se, kako za spoljašnju, tako i za unutrašnju upotrebu. LED trake mogu biti različite jačine i boje svetla, a najčešće se prodaju po dužini od 1m.

Pored ovoga, ne možemo a da ne spomenemo LED rozetne, LED cevi, kao i LED ugradne i zidne lampe za spoljašnju upotrebu, o kojima ćemo više pisati nekom narednom prilikom.

Sve dodatne informacije i celokupan asortiman našeg LED osvetljenja, možete pogledati na linku. 

Evo i jednog zanimljivog članka o LED rasveti na linku.