Edison sijalica iz godine u godinu stiče sve veću popularnost u sferi rasvete. Ovakav tip sijalica polako pretenduje da postane jedan od vodećih na tržištu. Razlog tome jeste pre svega njen retro izgled koji danas sve više stiče popularnost, kako u opremanju ugostiteljskih objekata, tako i u opremanju domova. Ušuškanost i prijatan ambijent samo su neki od efekata koji se postižu izborom edison sijalice.

Gde se najčešće primenjuju edison sijalice?

Ovakav tip sijalica uglavnom se koristi prilikom opremanja ugostiteljskih objekata.  Najčešće se ovakvim sijalicama opremaju kafići, restorani i barovi retro izgleda, koji se danas sve više vraća u modu. Izborom edison sijalica postiže se ušuškana atmosfera i prijatan ambijent. Edison sijalica daje prigušeno svetlo što može biti od koristi ukoliko je u prostoru potrebno stvoriti intimniju atmosferu.

Koje sve vrste edison sijalica postoje?

Kao i LED, i edison sijalice mogu imati nekoliko različitih varijanti.  Mogu razlikovati i po tipu grla i po jačini, a u većini slučajeva proizvode se u toplijim varijantama svetla (2700K), ali mogu se pronaći i u varijanti 4000K (neutralna boja svetla). Razlog ovome leži upravo u tome što topliji tonovi odaju utisak ušuškanosti i privatnosti, što i jeste jedna od osnovnih namena edison sijalice. Edison sijalica proizvodi se i u varijanti sa grlom E14 i u varijanti sa grlom E27. Takođe, edison sijalica može biti i različitih oblika, a u nastavku ćemo kroz slike pokušati da predstavimo neke od njih. Takođe, u nastavku možete pronaći i link na kome se nalazi celokupan asortiman edison sijalica koje imamo u ponudi. 

Edison sijalica

Edison sijalica

Edison sijalica

U kojim situacijama edison sijalica nije pravi izbor?

Iako veoma popularne, edison sijalice nisu uvek pravi izbor za posvetljenje Vašeg enterijera. Recimo, ukoliko želite da prostor koji uređujete bude dosta osvetljen. U tom slučaju bilo bi najbolje da Vaš izbor budu LED sijalice, s obzirom na to da edison sijalice imaju pre svega dekorativnu ulogu i da ne daju dovoljno jako svetlo. Prigušeno svetlo koje daju edison sijalice može biti interesantno kada je u pitanju prostor koji samo treba dekorisati. Međutim, prigušeno svetlo ume biti prilično naporno za oči ukoliko je potrebno jasno videti unutar prostorije koju je potrebno osvetliti.

Ukoliko imate bilo kakvih nejasnoća ili dodatnih pitanja vezanih za edison sijalice, naši ljubazni prodavci svojim savetima pokušaće da odgovore na njih i pomognu Vam pri izboru najboljeg osvetljenja za Vaš dom.